dinsdag 20 mei 2014

Top 10 zomers houten speelgoed


Hoera, de temperaturen stijgen, de zon schijnt volop en de zonnebrand is niet aan te slepen. Het lijkt wel zomer! Natuurlijk denk je dan meteen aan een badje in de tuin, aan spelen in de zandbak, aan stoepkrijten of rondjes fietsen maar .... wist je dat houten speelgoed ook heel goed in de zomer kan? 

Daarom hieronder de Houtspel zomers speelgoed top 10:

1. Heerlijk om mee te spelen in een emmer met water, in een slootje of gewoon in bad. De ballon boot is een grote hit voor klein en groot. Blaas de ballon op, zet hem op het bootje en zoef daar vaart het bootje weg. De ballon boot kost €3,95.
2. Even geen zin in spelen maar lekker knutselen? Pak dan de zomerse houten mini figuurtjes uit de tuin. In 1 doosje zitten maar liefst 30 houten figuurtjes waaronder een laars, een tuinkabouter, een bloemetje en een slak. De mini figuurtjes kosten €2,95 per doosje.

3. Mooi om mee te spelen en ook om naar te kijken, de prachtige houten bloem van Grimm's. De bloem spreekt kinderen niet alleen door zijn kleuren aan maar ook door zijn prachtige vorm. En wist je dat je ook makkelijk buiten kan spelen met de bloem aangezien hij gewoon met een vochtig doekje is af te nemen? De bloem kost €26,95.
4. De houten slak heeft niet alleen een heel zomers uiterlijk, hij is ook heel leuk om in je spel te gebruiken. En omdat de slak makkelijk af te nemen is met een doekje kan je er ook makkelijk buiten mee te spelen. De slak kost €5,50.
5. De houten kano is geweldig om te zien maar.... ook heel leuk om mee te spelen! De kano kan drijven in een bak met water en met de bijgeleverde riemen kun je ook heerlijk in het water spelen. En gebruik je hem even niet, dan staat het ook nog eens heel zomers op bijvoorbeeld je seizoenstafel! De kano kost €6,50.
6. Natuurlijk is het heerlijk om buiten aan de zon te zien dat het zomer is maar weet je wat nog leuker is? Als je ook als het donker is kunt zien in welk seizoen we zitten. Dat kan met het zomer silhouet voor de silhouetlamp. Je schuift het zomerse silhouet eenvoudig in de lamp en geniet werkelijk dag en nacht van de zomer. Het silhouet kost €12,95.
7. Nog zo'n zomers knutselproduct, de houten ijsstokjes. Niet alleen kun je heel veel leuke dingen knutselen met deze ijsstokjes, je kunt er ook nog eens echte ijsjes mee maken! En voor een zakje van 50 van deze stokjes betaal je maar €0,75.
8. Ben je nog wat te klein om echt te tuinieren of woon je zonder tuin, geen nood! Met deze poppenhuis tuin kun jij zelf prachtige bloemen, sla en wortels uit de tuin tevoorschijn toveren. Het tuintje bestaat uit 32 delen en kost €10,50.
9. Niet alleen heel leuk om binnen mee te spelen maar de houten tol is ook heel erg leuk om buiten te gebruiken. Probeer hoe hij het doet op het gras, op de stenen of neem een dienblad mee waar je maar wilt. De tol is beschikbaar in 6 kleuren en kost slechts €1,50 per stuk!
10. De laatste maar zeker niet de minste, de houten tuindieren set van het geweldige cheekeyes. De set bestaat uit 5 dieren zoals een slak, een regenworm, een vlinder, een egel en een vogel en kunnen ook goed met een doekje afgenomen worden zodat ze ook goed buiten te gebruiken zijn. Bovendien hebben de dieren ontzettend vrolijke zomerse kleuren zodat ook als de zon even niet schijnt het binnen nog steeds zomer is. De set kost €14.95. 





zaterdag 10 mei 2014

Matroesjka schilderen: kleurige onderkanten


Benodigdheden:
- (Met de matroesjka meegeleverde) verf + kwasten
- Sate prikker

Werkbeschrijving: 

Leg alle benodigdheden klaar.
Schilder de onderkant van de matroesjka in een kleur.
Breng nu steeds een beetje minder verf aan zodat de kleur langzaam vervaagt. Ongeveer halverwege de matroesjka blijft alleen de houtkleur over.
Schilder nu op de voorkant van de matroesjka met een heel fijn penseeltje 2 witte haarlokken met een scheiding in het midden (zoals op het plaatje).
Doop de sate prikker in de zwarte verf.
Stempel nu met de sate prikker 2 oogjes op de matroesjka.
En klaar is je eerste matroesjka.
Schilder nu de andere matroesjka's op dezelfde manier met steeds andere kleuren en klaar is je eigen geschilderde matroesjka familie!




dinsdag 6 mei 2014

Houtspel geïnterviewd door Babybegood

Kennen jullie Babybegood al? Babybegood heeft een speciale babydoos bedacht waarmee ze jonge ouders willen inspireren om verantwoorde keuzes te maken voor hun baby. Dit doen ze door producten uit te zoeken die niet alleen heel fijn in gebruik en mooi zijn maar tegelijkertijd ook goed voor het milieu en de arbeidsomstandigheden van anderen. Het resultaat is een vrolijke babydoos boordevol leuke producten ter waarde van €45 die je bij babybegood aan kunt schaffen voor slechts €25.

Omdat Houtspel hier natuurlijk helemaal achter staat hebben we al verscheidene keren samen gewerkt met Babybegood, onder andere met kortingsbonnen in de Babybegooddoos en het sponsoren van speelgoed voor bijzondere gelegenheden. Maar.... nu hebben we eens een heel andere samenwerking: voor de website van Babybegood  hebben de dames van Babybegood een interview gehouden met mij, over het vader zijn, verantwoord houten speelgoed en meer. Benieuwd geworden? Lees snel verder:

INTERVIEW: ELMAR JANSEN VAN WEBWINKEL HOUTSPEL


BabyBeGood speurt de leuke hotspots af voor jonge ouders (in spe). Niet alleen leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden voor ouders met kleine kinderen, ook online vinden we geweldige sites. BabyBeGood sprak Elmar Jansen, vader van 2 jongens en eigenaar van de webwinkel van houten speelgoed. 



Hallo Elmar, leuk je te spreken. Wij zijn benieuwd wat jouw achtergrond is. Wat doe je zoal? Naast mijn werkzaamheden bij een internet-marketing bureau ben ik de eigenaar van Houtspel.nl, hét adres voor duurzaam en handgemaakt houten speelgoed dat net even anders is (lach). 

Waarom ben je eigenlijk met Houtspel begonnen? Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam waar ik in 2002 ben afgestudeerd als meubelmaker met als specialisme houten botenbouw. Na deze studie ben ik verder gaan studeren in de ruimtelijke ordening maar het hout bleef trekken. Toen ik in 2010 vader werd van mijn zoontje ging ik op zoek naar houten speelgoed dat voldeed aan mijn eisen en dat naast leuk en mooi, ook nog eens leerzaam zou zijn voor mijn zoontje. Omdat ik merkte dat het vinden van het juiste speelgoed nog best een klus was, besloot ik al snel dat ik mijn vondsten niet alleen voor mezelf te willen houden. Houtspel.nl was in mijn ogen de perfecte manier om deze artikelen ook te delen met de buitenwereld. 

Wat is de toegevoegde waarde van houten speelgoed? In mijn ogen begint het met het aanraken van het hout. Doordat het hout door het vast te houden de warmte van het lichaam overneemt nodigt het uit om het aan te raken, het te aaien en er aan te voelen. Hierdoor worden de zintuigen van de kinderen gestimuleerd maar niet overprikkeld. Je merkt vaak dat kinderen rustiger worden door het spelen met houten speelgoed in plaats van drukker wat je vaak ziet met plastic speelgoed (zeker als er ook nog licht en geluid is toegevoegd). Daarnaast is houten speelgoed ook vaak leerzamer. De fantasie van het kind wordt geprikkeld doordat het speelgoed niet specifiek 1 doel heeft. Door de gekozen vormen en kleuren van het speelgoed, kan het speelgoed op zeer veel manieren ingezet worden. Het speelgoed blijft hierdoor langer interessant en kinderen leren hiermee om dezelfde materialen op steeds weer andere manieren te gebruiken. Dit zal in hun latere leven bijdragen in het beter de eigen weg te kunnen volgen en bij het vinden van oplossingen voor problemen. Als laatste vind ik ook de kwaliteit en bruikbaarheid van het speelgoed van groot belang. Het speelgoed van Houtspel.nl is het liefst met de hand gemaakt waardoor het voldoet aan de hoogste eisen, namelijk die van mensenhanden. Naast bouwkwaliteit moet het speelgoed natuurlijk volledig veilig zijn voor kinderen. 

Waar spelen je eigen kinderen het liefst mee? Het grootste succes in ons eigen huis is de houten regenboog. Onze oudste gebruikt hem o.a. als bruggen bij zijn houten treinbaan of om de hoogste torens de bouwen. Onze jongste vind het heerlijk om op de regenboog te zitten en om de verschillende bogen te laten schommelen door ze aan te tikken. Naast de regenboog wordt er op het moment heel veel gespeeld met de houten dieren van Cheekeyes. Niet alleen het benoemen van de dieren en het nadoen van de dierengeluiden geeft onze jongens veel plezier maar ook simpele spelletjes als het pakken van alle witte dieren of alle dieren die kunnen vliegen is een groot feest. Het leukste is misschien nog wel het bouwen van een zo hoog mogelijke stapel dieren (om die dan natuurlijk met een grote grijns weer om te gooien). 

Wat zijn je dromen voor de toekomst? Houtspel is inmiddels een flink uit de hand gelopen hobby, ik zou het dan ook geweldig vinden als ik van deze hobby mijn werk zou kunnen maken. Hiernaast zou ik graag zoveel mogelijk mensen overtuigen van het belang van goed en veilig houten speelgoed voor hun kinderen. Dit wil ik onder andere doen door het assortiment van Houtspel zo uit te breiden dat er voor iedereen wat tussen zit. Hiernaast ben ik op dit moment ook bezig met bouwen van een nieuwe, tweede webshop met houten accessoires en decoratieartikelen. Dit zodat ook volwassenen de mogelijkheden hebben om hun woonomgeving met duurzame en erg leuke producten verder in te completeren. 

donderdag 1 mei 2014

Houtspel in de metdehand moederdagspecial


Nog even en het is moederdag daarom heeft metdehand.nl een speciale moederdagspecial uitgebracht met daarop de leukste en origineelste moederdagcadeautjes. En wat prijkt daar bovenaan? Jawel, de keltische mandela van Houtspel! Voor €15,50 geef jij je moeder ook dit houten kunstwerkje voor aan de muur of voor het raam!