donderdag 30 mei 2013

Houtspel op de puur & anders fair

Soms komen er plotseling leuke dingen op je pad. Vanmiddag ging de telefoon, aan de andere kant de puur & anders fair dat er plotseling een plaatsje op hun markt was vrijgekomen en of wij de 39 andere kramen vol met duurzame producten wilden komen aanvullen met ons houten speelgoed.

Hier hoefden we niet lang over na te denken, wij zijn er natuurlijk bij! 

Dus voor iedereen die houdt van duurzame producten, van rondstruinen op een gezellige markt of gewoon van Houtspel. Kom ons aanstaande zaterdag met een bezoek vereren en profiteer gelijk van onze speciale braderie kortingen. 

We hopen jullie zaterdag te zien!


zondag 19 mei 2013

Een houten ooievaar als kraamcadeau

Hoera, een nieuwe wereldburger is geboren! Een groot feest natuurlijk waar een passend cadeautje bij hoort maar, wat is nu leuk om te geven of te ontvangen?

Waarschijnlijk denk je als eerste aan een rompertje, babysokjes of een rammelaar. Maar..... de meeste ouders hebben hun kasten al vol liggen met deze spullen, zeker ouders die al een kind hebben.

Tijd dus om eens naar een origineler cadeau op zoek te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stuk houten speelgoed waar het kindje jaren later nog plezier van kan hebben. De houten regenboog van Grimm's is hierbij een goed voorbeeld. De eerste maanden is het perfect om als decoratie op de kinderkamer neer te zetten maar als snel kan het kindje hiermee spelen en doordat dit speelgoed niet leeftijds gebonden is kan het daadwerkelijk jaren gebruikt worden (om daarna bewaard te worden zodat ook hun eigen kinderen hiermee kunnen spelen).

Maar er zijn ook goedkopere opties te bedenken zoals de houten ooievaar van Holztiger. Dit met de hand gemaakte en prachtig afgewerkte dier is leuk als versiering maar kan ook gebruikt worden als speelgoed vanaf jonge leeftijd. En hij kost maar €6,50, leuk he?

NB: het is ook erg leuk om deze ooievaar te geven als cadeautje om iemand te feliciteren met haar zwangerschap en dan als kraamcadeautje een ander houten dier te geven zodat er een heuse verzameling houten dieren begonnen kan worden!

maandag 13 mei 2013

Knutsel een dame van een oude houten wasknijper


Benodigdheden:
- verf
- sateprikker

Werkbeschrijving:

Leg alle benodigdheden klaar.
Verf het hoofdje, de nek en de hals roze. Verf daarna de rest van het lijfje in een kleur naar keuze, zorg dat je de hals mooi roze laat. Als dit droog is verf je de haren op het hoofdje en in de nek.
Maak met verf de ogen op het gezichtje. Het is handiger dit met een sate prikker te doen ipv een kwast omdat je de ogen kan mooi klein kan houden.
Maak een rood mondje en verf de wangen een beetje roze en je gezichtje is klaar.
Maak dan de versieringen op de vrouw zoals kettingen, knopen, bloemen ed. Dit kan zowel met de saté prikker als met een fijne kwast.
Wanneer je tevreden bent laat de wasknijper dame goed drogen en klaar ben je.








vrijdag 10 mei 2013

Nieuw: kleine houten regenboog van Grimm's


Een van de allereerste dingen die wij uitzochten voor houtspel was de grote houten regenboog van Grimm's, een echte topper zo bleek. Want niet alleen wij blijken er dol op te zijn, het is ook al vanaf het aller eerste moment ons best verkopende product en het product waar wij het meeste feedback op krijgen. Het leuke is, na 2 jaar krijgen wij nog steeds regelmatig nieuwe manieren te horen hoe kinderen er ook mee spelen, voor ons het beste bewijs dat dit speelgoed nooit gaat vervelen.

Ook schoonzus heeft al 2 jaar deze regenboog op haar kast staan als decoratie en er prijkt aan haar sleutelbos de sleutelhanger regenboog. Ze is er nog steeds dol op, zo dol dat ze ons laatst vroeg of er niet ook nog een andere regenboog te krijgen was. Jawel hoor, Grimm's heeft nog 2 andere regenbogen in haar assortiment zoals de kleine houten regenboog. Dit schattige regenboogje is 10,5 cm lang en 5,5 cm hoog. Vanwege de smalle onderdelen is hij niet geschikt om mee te spelen voor kinderen onder de 3 jaar maar ooooooh wat is hij leuk!


Nadat we deze voor schoonzus hadden besteld wisten we het: dit werd een nieuw houtspel-product! Dus vanaf nu presenteren wij met trots, de kleine houten regenboog van Grimm's! Een geweldig regenboogje om mee te spelen, om neer te zetten of om als (kraam)cadeautje weg te geven.

vrijdag 3 mei 2013

Knutsel een vlinder van hout en papier


Benodigdheden:
- (water) verf
- papier
- sla centrifuge
- gekleurde pijpenrager
- (alles) lijm

Werkbeschrijving:

Knip uit het papier rondjes en leg deze onder in de sla centrifuge. Daarna spat je waterverf op het papier. 
Doe de sla centrifuge dicht en draai deze zo hard mogelijk rond.
Maak de centrifuge open en kijk op je het papier al mooi genoeg vindt, zo niet, spetter er dan nog wat verf bij. Als je klaar bent met de eerste maak je er nog een paar en kies je de mooiste 2 uit voor je vlinder. 
Schilder de houten wasknijper in een kleur naar keuze. 
Pak 2 ronde papiertjes en plak deze op elkaar. 
Vouw de blaadjes zo dat het een waaier wordt.
Maak met verf oogjes op de wasknijper. NB: het is makkelijker om dit met een sate prikker te doen ipv een kwast. 
Doe de papieren waaier tussen de benen van de wasknijper. 
Als laatste plak je een stukje pijpenrager op de kop van de wasknijper. \
En klaar is je vlinder!