dinsdag 25 september 2012

10.000 bezoekers op de blog, tijd voor een feestje!

En opeens is het dan zover: de 10.000e bezoeker heeft vandaag de Houtspel-blog bezocht! Tijd voor een feestje in huize Houtspel en een feestje vier je natuurlijk niet alleen. Daarom hebben we 2 leuke acties bedacht om jullie ook een feestgevoel te geven, we hebben dit aantal bezoekers natuurlijk aan jullie te danken!

Ten eerste krijgt iedereen vanaf nu tot morgenavond  26-9-2012 om 23:59 uur een korting van 15% op het hele assortiment wanneer de kortingscode "10Kblog" in het winkelmandje wordt opgegeven.

Maar dat is nog niet alles! Je kan namelijk ook een Houtspel-cadeaubon van €5,- verdienen! Wat moet je hiervoor doen? Maak op je blog of website een link naar Houtspel en mail ons waar deze link te vinden is (op info@houtspel.nl) of laat het onder deze blog achter en dan krijg je de cadeaubon vanzelf per mail thuis gestuurd! (Natuurlijk zouden we het extra leuk vinden als je er ook een beoordeling van Houtspel of een van onze producten bij schrijft).

Op naar de 20.000 bezoekers, wij zijn er blij mee!!

donderdag 20 september 2012

Het pythagoras spel

Een tijdje geleden kregen wij een vraag van een klant over het pythagoras-spel van Grimm's. Een ideale reden om dit spel zelf ook eens te spelen!





Eerst verdeel je alle stukken gelijk over de spelers (wij speelden het met zijn tweeën maar met meer is wel leuker).



De eerste speler begint met het neerleggen van een rode steen (dit is de grootste). Dan mag de volgende speler een steen aanleggen. De enige regel is dat het nieuwe stuk precies moet passen aan het vorig gelegde stuk.


Als je dit spel met kinderen speelt (waar het voor bedoeld is) zijn deze regels genoeg en wordt het spannend om de stukken zo mooi mogelijk aan te leggen. Echter, als je dit spel met volwassenen speelt komt het spel met deze regels altijd uit waardoor je kunt stellen dat degene die begint ook wint. Dat is natuurlijk niet echt spannend daarom hebben wij ook een paar regels zelf bedacht...

De eerste regel die wij bedachten was dat je nooit 2 stenen van dezelfde kleur aan elkaar mag aanleggen. Deze toevoeging maakt het spel zeker spannender maar.... het wordt bijna onmogelijk om alle blauwe steentjes kwijt te raken...

Tijd voor een andere versie. Bij deze mogen wel dezelfde kleuren aangelegd worden maar mogen er nooit meer dan 2 stenen aan 1 steen grenzen. Als je berekenend speelt kun je de ander goed dwars zitten waardoor er uiteindelijk een echte winnaar uit de bus kan komen. Kortom, voor 2 volwassen spelers lijkt dit de beste manier om dit spel te spelen....

De conclusie is dat het een leuk spel is, vooral om te spelen met kinderen. Wij waren positief verrast over de dikte van de stukken en de prachtige Grimm's kleuren! En natuurlijk zijn de stukken ook erg leuk om gewoon de mooiste figuren van te maken.
Alles met alles een echte aanrader voor een gezellige herfst-zondag!



dinsdag 11 september 2012

Knutselen met hout (3)


Naast een groot assortiment met houten speelgoed heeft Houtspel ook wat knutselspullen in haar assortiment zoals de houten knutselboom en de knutsel houtplakjes. Omdat een zakje met 100 plakjes hout niet alle mogelijkheden laat zien zetten we hier af en toe wat voorbeelden op wat je er mee kan maken. Vandaag is dat een schilderij!

Dit leg je klaar:
- 1 of 2 zakjes met knutsel houtplakjes
- een leeg foto lijstje
- gekleurd papier
- verf en kwasten
- (alles) lijm

Haal het glas uit het foto lijstje en vul het lijstje
met een gekleurd papier naar keuze.


Schilder een paar hout plakjes in verschillende
kleuren. Ikzelf heb kleuren gebruikt die passen bij
de kleur die ik heb gebruikt voor de 
achtergrond. 


Vul het foto lijstje met de hout plakjes.
De gekleurde plaats je op willekeurige plaatsen.
Als de hele ondergrond is gevuld plaats je op
willekeurige plaatsen nog wat extra plakjes er
 bovenop voor een 3D effect.

donderdag 6 september 2012

Houtspel wordt geïnterviewd door meneer Simmering


Ken je de website van meneer Simmering al? Meneer Simmering blogt regelmatig over creatief ondernemerschap. Een zeer interessante blog met daarop ook soms een interview met een ondernemer en vandaag waren wij aan de beurt!
Ben je benieuwd hoe meneer Simmering ons heeft beschreven? Lees dan hier onder of breng een bezoekje aan meneer Simmerings blog (en als je daar bent, neem dan ook eens een kijkje in meneer Simmerings webshop vol met fantastische hebbedingen waar je geen genoeg van kan krijgen!).

Passie voor hout…

6 september 2012


Elmar Jansen is 31 jaar en sinds 2 jaar vader van een zoontje. Na zijn middelbare school heeft hij aan het Hout-en Meubileringscollege gestudeerd.
Hij is afgestudeerd als meubelmaker en houten botenbouwer.
Hij is andere dingen gaan doen maar het hout bleef trekken: “Vandaar dat ik vorig jaar gestart ben met mijn eigen webwinkel: www.houtspel.nl.”
Houten speelgoed is helemaal niet ouderwets volgens Elmar.
“Ik vind dat houten speelgoed tijdloos is. Ik vind het een geweldig idee dat de dingen waar mijn zoontje nu mee speelt over 30 jaar gebruikt kunnen worden door mijn kleinkinderen en ik geniet er ook heel erg van om mijn zoon te zien spelen met het speelgoed waarmee ik opgegroeid ben.”

Eigentijds, voor jong en oud

Volgens Elmar heeft het speelgoed van Houtspel door zijn vorm- en kleurgebruik een eigentijds uiterlijk. “Ik merk dat dat iedereen aanspreekt: Jong én oud.”
Natuurlijk heeft Houtspel een eigen blog en ook is Houtspel te vinden via Facebook en Twitter. Eens per 2 maanden gaat er een nieuwsbrief uit en sinds kort wordt er ook met Pinterest gewerkt.
“Door informatie te geven en te inspireren proberen we mensen via deze kanalen enthousiast te maken voor ons speelgoed. En dat is simpel, gewoon omdat we het zelf zulke geweldige producten vinden.”

Direct contact met klanten
Naast deze digitale media staat Houtspel op verschillende braderieën zodat er ook direct contact is met de klanten.
Het doel van de website is om mensen enthousiast maken voor het speelgoed! “We willen mensen laten zien dat houten speelgoed kinderen blijft boeien.”
“Kinderen kunnen er enorm van genieten zelf hun creativiteit te gebruiken en bijvoorbeeld een houten regenboog de ene dag als telefoon en de dag erna als brug of tunnel te gebruiken.”


Genieten voor kinderen en ouders

Voor ouders is het genieten tweeledig, aldus Elmar: “Genieten omdat de kinderen spelenderwijs leren en genieten omdat veel van de producten ook perfect dienst doen als decoratie.”
Elmar is de webwinkel puur begonnen uit enthousiasme voor de producten. “Ik merk dat ik de zakelijke kant niet altijd even leuk vind. Ik wil graag mensen bereiken om ze op mijn producten te wijzen maar ik vind het lastig om mensen mijn producten ‘op te dringen’ als het ware. Ik merk dat ik soms wat agressiever moet worden om mijn producten aan de man te brengen.”

Houtspel topper

Een van de toppers van houtspel is de houten regenboog van Grimm’s. De vormgeving is heel simpel maar hij is ‘O zo leuk’ en door zijn maat biedt hij eindeloze mogelijkheden voor kinderen.